F I Z I Č K A   L I C A
P R A V N A   L I C A

PRETVARAČ MERA

SAVETI/KONSULTACIJE

    Prilikom bilo kog posla u vezi nepokretnosti , kupovina/prodaja, nasleđibanje,regulisanje suvlasničkih odnosa,izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija... više nego poželjno je konsultovati sa stručnim licem preporučljivo geodetska agencija – geodetski biro –  geometar koji poznaje Zakone, propise, kako u praksi funkcionise u oblasti nepokretnosti i imovinsko pravnih odnosa od presudnog značaja je za donošenje pravih odluka.
Potrebno vreme i cena za svaku proceduru kao i moguće imovinsko pravne posledice potrebno je znati. Preporučljivo je utvrditi zvanično vlasništvo vlasništvo ( u list nepokretnosti piše a vadi se u katastru) i realnog terenskog stanja gde dosta promena vlasništva nije sprovedeno u listu nepokretnosti a postoje na terenu. Te činjenice se obično saznaju kada je neki postupak pri kraju a njihovo rešavanje je teško, dugo a ne retko i nemoguće (potpis osobe koja je preminula a ostavinska rasprava nije sprovedena).
Klijenti mogu dobit besplatne tehničke i delinično pravne savete u vezi uređenja međa, izgradnje objekata, preparcelizacije,legalizacije, provere da li je izgradnja dozvoljena... Stranke podrobno informišemo o relevantnim informacijama koje su potrebne za uspešno obavljane posla.

 

Ko je uknjižen na parceli i objektu, da li ima neki nerešen predmet u katastru?

 

KNWEB

 

Da li je objekat ucrtan u katastarskim planovima?

 

GEOSRBIJA

 

Šta je po Zakonu zbirke različitih zakona?

 

KATASTAR

 

MINISTARSTVO GRADJEVINARSTA

 

 

Koji Vam obrazac treba za katastar?

 

RAZNI OBRASCI ZA KATASTAR

 

Koliko treba da platim taksu u Katastru?

 

KATASTAR TAKSE

 

Šta gde može da se gradi u Beogradu?

 

URBANISTIČKI PLANOVI